Dzisiaj bohaterem będzie Pan Jarmuż :) W mojej kuchni ma wiele zastosowań, jest świetnym dodatkiem do gulaszy, farszów i koktajli i jeszcze nie raz go tu zobaczysz.
Dzisiaj na zachętę w moim zdaniem najatrakcyjniejszej formie... chipsów!!!! Oglądając blogi widziałam różne dodatki, mi najlepiej smakuje z solą i chili.
Danie bardzo proste, szybkie i przede wszystkim wciągające :)
Składniki:
- jarmuż 100 g
- olej kokosowy 2-3 g
- szczypta soli
- szczypta chili
Sposób przygotowania:
Jarmuż dokładnie umyj i oddziel łodygi (są dość twarde), ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W dłoniach rozpuść olej kokosowy (wystarczy około pół łyżeczki) i dokładnie natrzyj liście. Teraz przyprawy, ja użyłam soli i chili, ale interpretacja własna mile widziana. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 5-10 minut w temperaturze 160 stopni. Czas pieczenia nie zawsze jest taki sam wiec zaglądaj do niego bo lubi się przypalić. Jest gotowy kiedy chrupie:)
Więc... smacznego chrupania! :)
oo fajne !
OdpowiedzUsuńa jakie smaczne !:)
OdpowiedzUsuń